BIOGRAFIA
WIITALA
Viitalan Petri tai mieluiten Pete, jotkut lähimmät sukulaiset sanovat Pepeksikin. Koneinsinööri ja harrastemuusikko, laulaja. Synnyin Virroilla vuonna 1971 jossain Ikkalan ja Lahdenkylän välimaastossa. Äiree on pohjalaanen Jalasjärven Liikaperältä ja isä hämäläinen Virtain Lahdenkylästä, joten en kai oo mistään kotoisin. Savolaistunut pirkanmaalainen voisi olla ehkä oikea ilmaisu, sillä Virroilta parikymppisenä muutin Keravalle ja sen jälkeen Leppävirralle Pohjois-Savoon, jossa asuttiin vaimon ja lasten kanssa 2o vuotta. Tuosta 20 vuodesta Sorsakoskella tuli asuttua 8 vuotta. Yhdessä välissä asuttiin vuosi Varkaudessa. Vuodesta 2016 tyynyn paikka on ollut Kuopiossa.
Musiikki on aina kuulunut elämääni. Kouluarvosanani oli aina vähintään 9, koko opiskeluni ajan. Pikkupoikana laulelin Virtain ala-asteen Pisarakuorossa Leppäsen Leenan johtaessa, tanhusin Minitanhuajissa mm. Maijalan Ainon ohjaamana ja soitin vuoden verran haitariakin Virtain musiikkiopistossa Luoman Mikon opissa. Suvussa on musikaalisuutta molempien vanhempieni puolella. Äidinisä Atte Kalmari soitteli pääosin kaksirivistä haitaria, mutta taitoi kyllä muitakin soittimia. Isäni Unto soitti haitaria ja oli jonkin aikaa mukana myös torvisoittokunnassa.
Kipinä solistina laulamiseen minulle tuli kuitenkin karaokesta. 2000-luvun puolen välin jälkeen liityin varkautelaiseen solistiryhmään, nimeltä Pormestarit. Toteutimme muutaman konsertin country-teemalla. Vuonna 2009 laitoin muusikoiden.net -sivustolle haun ja eräs kuopiolainen ryhmä otti minuun yhteyttä ja pyysi koelauluun. Tuosta ryhmästä muotoutui Arskan Kone, joka lopulta keikkaili vain muutaman kerran ja soitteli harvakseltaan yhdessä mm. Popedaa, Rainbowia ja AC/DC:tä.
Vuosi 2010 oli tärkeä vuosi musiikillisessa mielessä. Silloin pääsin Nelosen Kuorosota-ohjelmaan Kristiina Braskin eli Leppävirran kuoron mukana. Tapasin koelauluissa myös tulevan duo-kaverini Kari Voutilaisen, jonka kanssa teimme seuraavina vuosina useita kymmeniä keikkoja Duo ViVon nimellä. Viimeinen duon keikka oli Joroisissa vuonna 2017.
Vuoden 2011 jälkeen bändejä on tullut ja mennyt ja osa on pysynytkin. Olen laulanut tanssimusiikkia, iskelmää, countrya, poppia, funkia, rokkia, bluesia ja heviä sekä suomeksi että englanniksi eli kaikkeen olen taipunut, paitsi ehkä opperaan, jazziin tai räppiin - tai no olenhan laulanut myös Aerosmithin Walk This Waytä ja jotkin iskelmätkin voidaan luokitella jazziskelmiksi eli toisin sanoen kaikkea on lähes tullut kokeiltua. Nyt tätä kirjoittaessani keikkoja on laulajana takana eri kokoonpanoissa vierailijana tai bändin jäsenenä jo melkoinen määrä ja siihen vielä mm. juontokeikat ja karaokekilpailut yms. päälle. Muissa kokoonpanoissa olen vain yksi jäsenistä, mutta tarvittaessa kasattavassa nimeäni kantavassa bändissä teen suurimmat tyylilinjaukset itse, tosin soittajiakin kuunnellen.
Vuonna 2013 "lanseerasin" uuden musiikkitapahtuman Leppävirralle: Varrella Virran-tapahtuman. Tapahtumaa järjestetään edelleen vuosittain. Tapahtuman ideana on, että jokaisessa tapahtumassa esiintyvässä yhtyeessä esiintyy vähintään yksi leppävirtalais-taustainen muusikko. Idea on jatkoa vuosina 2006 ja 2007 järjestetyille Sorsakoski Soi -tapahtumille, jotka myös ideoin.
Kokoonpanot
(klikkaamalla nimeä pääset bändin Facebook-sivuille)
Aktiiviset:
Wiitala (rock/pop, solisti) 2019 -
Olonkorjuu (pop/rock/ iskelmä - akustinen) 2019 -
B.E.A.T. (tanssimusiikista kevyeen rokkiin) 2016 -
Rollin Bee (rock/blues) 2014 -
Vähemmän aktiiviset, jotka aktivoidaan tarvittaessa :
Heppuli (rock, blues)
The RockSouls (rock, blues) 2018 -
Petri Viitala Band (sitä saa mitä tilaa) 2017 -
Kettunen-Viitala Project (pop/rock/iskelmä) 2015 -
Aiemmat kokoonpanot:
Saavutukset:
2010
Metallityöväenliitto. Valtakunnallinen karaokekilpailu. 1. sija
Ruusan Rytmit - laulukilpailu. 1. sija
Nelosen Kuorosota. 3. sija Kristiina Braskin eli Leppävirran Kuoron kanssa.
2009
Ruusan Rytmit - laulukilpailu. 2. sija
Savon Stara - laulukilpailu. 4. sija ja paras mieslaulaja.